#1 FIRST DAYS IN HONG KONG

Au Pair i London 2014/2015 Permalink0

Hej på er! 


Nu var det dags för första inlägget från Hong Kong. Nu när jag skriver det här är det kväll på dag tre i Hong Kong. Första dagen landade vi 06:20 och väntade 3 timmar på en shuttle bus som tog oss till skolan - det var ett äventyr i sig. På vägen öppnades sidodörren till bagageluckan så att några väskor ramlade ut på bilvägen, då var föraren tvungen att stanna mitt i allt och plocka upp dem, något som hände två gånger hehe. Man försökte liksom läsa av orosnivån i hans blick i backspegeln under resten av bussresan. 


När vi kom fram checkade vi in (jag i välkomsthallen ovan) och gick till våra rum. Efter att ha hjälp en tjej från mitt universitet (Anna) att byta rum p.g.a. vägglöss så lämnade vi grejerna och gick sen och åt en halvdann lunch. Sedan gick vi till campus, som är så mycket större än SU så vi fick leta oss fram hehe, och hämtade vårt Welcome pack och Student-ID. Det är mycket praktiska grejer att ordna med nu i början vilket är synd för man vill ju bara ut och se stan men det också kul för det underlättar livet på skolan. Jag och Anna hann även ta tunnelbanan (MTR) två-tre stationer till Mong Kok där till exempel "Sneaker Street" (billiga skor) finns och vi köpte lite frukostfrukt och toapapper och städprylar. 


Tyvärr kom jag tillbaka till rummet och hittade tre stycken döda kackerlackor under skrivbordet, så jag fick hjälp av securityn här att städa rummet en snabbis (de sopade och sprejade klorin lol). Jag var inte glad kan jag säga och det var påfrestande att bli mött av det efter en lång dag utan sömn med resande och värme. MEN såhär någon dag efter så har jag börjat vänja mig lite vid tanken. Sover dock med full AC och tänd lampa för att hålla dem borta, har också sprejat med insektsspray så håller tummarna nu. So far har jag bara sett två levande i badrummet varav en i necessären som tillhör tjejen jag delar toalett med hehe. 

Här nedan ser ni mig utanför mitt boende, Lee Shau Kee som också kallas Hall 6.

Dag två (igår, tisdag) gick vi på en Campus Tour som var helt okej, man fick se all delar men kom inte ihåg så mycket hehe. Fick se den stora poolen som finns vilket är nice då alla får använda den för 3 HKD (4 kr typ). Vi åt även goda våfflor och och åt lunch med några andra svenskar vi hittade. Det är svårt att äta i värmen ibland men man försöker trycka i sig något hela tiden liksom. Vid kvällen åkte jag och Anna till IKEA med en buss som skolan arrangerat så många studenter åkte dit. Det låg i ett shoppingcenter och var två våningar men bara en bråkdel av IKEA i Sverige. Där fick vi 40 min på oss att handla och jag köpte främst lådor som gick att stänga så jag kan ha grejer framme men hålla borta kackerlackorna. Efter det åt vi en sen middag i Homey Kitchen som ligger i mitten av CityU Student Residence Area (boendeområdet är som ett ovalt område med hus runtomkring) där det finns väldigt billig mat. Det är ett stort plus med Campuser generellt - flera olika restauranger där maten är väldigt billig. Maten på Stockholms Universitet känns väldigt dyr i jämförelse! 



Idag har vi ätit frukost på skolan och sen gått på infomöte med smarta tips för nya studenter vilket faktiskt var lite roligt! Kul att se ett ansikte med de personer man mejlat med innan man åkte hit. På efter middagen åkte jag, Anna, Mel och Hanna till Soho i det centrala distriktet på Hong Kong-ön för att upptäcka lite. Vi gick runt i alla uppförs-och nedförsbackar och hittade ett vietnamesiskt ställe att äta middag på. Åt bibimbap som var supergott! Testade även på en mango-latte-bubble-tea-grejsimojs som var god! Köpte även med mig med insektsspray och några kackerlacksfällor som jag hoppas ska vara till hjälp. Nu ska jag sluta sno Wifi av Homey Kitchen och dra upp till rummet med hoppet om att inga kackerlackor är där hehe, och så ta lite sovmorgon imorgon :) 


En lång först update blev det! KRAM!

Till top