DAY 163 & 164 / THINGS YOU DO WHEN HAVING TIME OFF

Au Pair i London 2014/2015 Permalink0
Veckan efter Thorpe Park gjorde jag lite saker på vardagarna som jag tänkte dela med mig av. Vissa veckor blir jag mest kvar i Richmond och närområdena för att det tar ett tag för mig att röra mig till andra delar av staden, och då försvinner ens lediga timmar plötsligt väldigt snabbt. Men denna vecka (tre veckor sedan, min bloggning är bäst) rörde jag på mig och gjorde lite kul. På onsdagen mötte jag upp Johanna för första gången typ sen hon flyttade till London? Vi tog en fika i South Kensington på Le Pain Quotidien och pratade ikapp vilket var supermysigt. Hon bor supercentralt här i London, precis vid V&A Museum och Science Museum, med sitt amerikanska universitet och det är ju verkligen en dröm! Jag åt i alla fall en varm croissante med gruyere och skinka, samt världens godaste mjölfria brownie med en rasberry lemonade. Rekommenderar alltihop!


På torsdagen åkte jag och Melyssa in för att shoppa på Brandy Melville. Japp, hela vägen in till Soho bara för en affär, men det finns så mycket fina grejer och är inte överdrivet dyrt, så jag älskar den. Den här gången fick jag också med mig en superfin kjol som jag kärat ner mig i totalt och använt var och varannan dag de senaste tre veckorna. Efter att ha spenderat en timme i affären, klämt och känt, och slutligen noggrannt valt vad vår au pair-lön klarade av gick vi därifrån och vidare till The Photographers Gallery. Hit gick jag en gång för några månader sedan med Michael, men nu har de bytt utställningar och jag hoppades på att de skulle vara bättre än de som fanns vid mitt föregående besök. Och gissa vad? Det var dem! Fortfarande väldigt dokumentära bilder men de var mer intressanta än förra gången, samt historierna kring bilderna, så det gjorde mig ingenting. 

Exempelvis den här utställningen om hur det är att vara mörkhyad lesbisk i Sydafrika. Skaparen har skrivit ihop allt i en bok, så varje porträtt har en gripande och intressant historia, såna där historier som gör att det kniper i magen och man vill kissa på sig och grina samtidigt. Kunde stått och läst hela boken där och då om jag hade haft tiden.


Vi traskade vidare och besökte alla fyra våningar.


Sedan gick vi förbi deras drömmiga shop de har på källarplanet. Vill ha allt.

Slutgligen gick vi in på Hamley's för att Melyssa aldrig varit där inne, och plötsligt, bland all personal som springer omkring och promotar produkter så hittar jag min gamla klasskompis och paralllellklasskompis Felicia, som jag läste fotografi med i tvåan på gymnasiet. Hon är anställd där som magiker och ja hon ägde. Så kul och knäppt att stöta på någon såhär i den här stora staden. 
Till top